Kış Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır

Kış aylarında sık yaşanan cilt problemleri nelerdir?
Öncelikle kış aylarında ne tür problemlerle karşılaşıyoruz onları öğrenelim.
Kış aylarındaki sorunlar takdir edersiniz ki soğuk havadan kaynaklanıyor. Soğuk hava derimizin kalınlaşmasına sebebiyet veriyor. Derimiz kalınlaşınca da, deride çatlamalar meydana geliyor. Bu olayı engellemenin en iyi yolu tabii ki mümkün olduğunca kapalı giyinmeliyiz kış aylarında. Eldiven, atkı gibi koruyucular bir yere kadar etkili olur ama elbette cildimiz soğuğa maruz kalacaktır, o yüzden cildimizi besleyici kremlerle beslemeliyiz.

Kışın görülen en büyük sorunlardan biri de kılcal damarlar da meydana gelen çatlamalar. Bu çatlamalar deri çatlamaları kadar kolay geçmez ve kalıcı izler bırakabilir. En çok yüzümüzde meydana gelir. Kılcal damar çatlamaları soğuk ortamdan sıcak ortama ya da sıcak ortamdan soğuk ortama ani geçişlerden dolayı meydana gelir. Bu yüzden ani ortam değişikliklerini mümkün olduğunca yapmamalıyız. Eğer yapıyorsak da; örneğin, çok soğuk ortamdan çok sıcak olan bir alışveriş merkezine girdiniz, bu durumda üzerinizde eldiven atkı gibi giyecekleri yavaş yavaş çıkartın hemen çıkartmayın. Çünkü cildiniz ani ısı değişikliğine maruz kalırsa kılcal damarlarınız gerekli reaksiyonu veremeyebilir.
Kış aylarında cildimize nasıl bir bakım uygulamalıyız?
Yaz aylarında kullandığınız cilt bakım ürünlerini, yöntemlerini unutun. Kış aylarında bu bakım size verim vermez. Yazın kullanılan kimyasal jellerin yerini kışın süt ürünleri almalı. Çünkü süt yapısı gereği temizleyici bir özellik gösterir ve yumuşaktır. Suyla da çok fazla temas etmemeliyiz çünkü deride çatlamalara meydan verebilir. Başlangıç için temizleyici sütler kullanılmalıdır. Temizleyici süt ile cildimiz temizledikten sonra cildimize uygun tonikle kalan kirler, artık maddeler temizlenmeli. Bunları yaptıktan sonra ise koruyu bakım kremleri kullanabilirsiniz çünkü koruyu bakım kremleri derinizde üst tabaka oluşturur ve bu tabaka sizi soğuğun zararlarından korur. Son olarak a ve c vitaminlerini hem kullandığınız ürünlerde hem de beslenmenizde eksik etmeyin. Bakım yaparken sertleşen hücreleriniz harekete geçirmek için cildinize masaj yapabilirsiniz.

Kışın dudaklarımızın çatlamasını nasıl engelleyebiliriz?
İnce derisinden dolayı kış aylarında en çok etkilenen organlarımızdan biri de dudaktır. Dudağımızı saklamamız neredeyse mümkün değil. Bu nedenle iyi bir bakım şart. Eğer iyi bakım yapamazsak hatta bazen iyi bakım yapabilsek bile dudaklarımızda çatlamalar meydana gelebilir. Ola ki çatlamalar meydana gelirse dudaklarınızı emmeyin ya da yalamayın çünkü bu çatlamaları dudağınızın sağlam yerlerine de yayacaktır. Bu durumda yapılabilecek en iyi sey size uygun tarzda lipstick kullanmak. Lipstickler sık sık kullanılabilir. Dudağınız her kuruduğunda kullanabilirsiniz. Çünkü sadece sabah ve akşam kullanmak yetmeyebilir.

Eğer çatlamalar yaraya dönüşmüşse lipstickler işe yaramayabilir. Bu durumda doktora başvurabilirsiniz. Çünkü dudak çok önemlidir, gün içerisinde en çok kullandığımız organlardan biridir.

Kış aylarında kullanacağımız cilt bakım ürününü nasıl seçmeliyiz?
Kış aylarındaki cilt problemleri büyük olduğu için hassas ciltlere özel ürünler kullanılmalı. Kış aylarında deride kalınlaşmalar meydana geleceği için haftada 2 kez peeling uygulanabilir. Bunun dışında cildinizin nem oranını sağlık bir seviyede tutmalısınız.

Kış aylarında cildimizin kurumasını nasıl engelleriz?
Cildimiz derinin altındaki damarlardan difüzyon yoluyla beslenir o nedenle kış aylarında kuru bir cildi engellemek için çok miktarda su içmeliyiz. Bol miktarda sebze ve meyve ile beslenin çünkü bu yiyeceklerdeki vitaminler cildiniz kurumaması için gerekli. Bunların dışında yoğun bakım kremleri işe yarayabilir. Ayrıca ağızdan alınan tabletler de işe yarabilir, bu tabletlerin başında hiyalironik asit geliyor. Ama siz beslenmenize dikkat ederseniz ve yeteri kadar bol miktarda su tüketirseniz bunlara gerek kalmaz.

Related Posts

Kış Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır
4/ 5
Oleh

Copyright © 2010 Dofy.org. Tüm hakları saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.